Общинските болници в София разкриват 110 допълни легла за болни от

...
Общинските болници в София разкриват 110 допълни легла за болни от
Коментари Харесай

Увеличават леглата за пациенти с COVID-19 в столичните общински болници

Общинските лечебни заведения в София разкриват 110 добави легла за заболели от ковид. Това става със заповед на министъра на опазването на здравето в деня, в който бяха регистрирани максимален брой новозаразени от началото на тази година - 2588 случая.

Първа МБАЛ разкрива нови 50 кревати за лекуване на Covid пациенти, с което леглата стават общо 121. В Четвърта МБАЛ се разкриват още 15 кревати и по този начин те стават общо 30. В Пета МБАЛ новоразкритите кревати са 35 и към този момент наброяват общо 105. Във Втора МБАЛ те се усилват с 10 и стават общо 40 кревати. 

Над 1000 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения са направени през вчерашния ден в столицата. Проверени са търговски обекти – заведения, хранителни и нехранителни магазини. Контролира се спазването на отдалеченост, отстоянието сред масите и столовете и носенето на самостоятелни защитни средства – маски за личния състав на заведенията и за личния състав и клиентите на магазините.

Екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и СРЗИ са ревизирали 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушавания и 110 предупредителни протокола. Екипите на Столичния инспекторат пък са ревизирали 898 обекта в столицата и са съставили 2 акта. През вчерашния ден Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали и 471 карантинирани лица за съблюдаване на карантината, прибавят от общината. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР